Op een wisselvallige zaterdag in maart opende het nieuwe seizoen van Garden Mania. Het was een gezellige dag met een vol programma!

kick-off garden mania

Het begon met een feestelijk welkomswoord en de lancering van de nieuwe website. Waar het vorig seizoen ontbrak aan een website, wordt het dit seizoen een levendige en belangrijke bron van informatie en inspiratie. Er zijn veel interessante gastbloggers uit ‘de groene revolutie’ gevraagd om hun kennis met Garden Mania te delen. Hanneke van Veghel (Eten met Geweten) heeft het spits al afgebeten met haar blog over haar visie op stadstuinbouw. Vanuit de tuin zelf wordt ook alle interessante vooruitgang gedeeld! De agenda up-to-date en er is te lezen wat alle mogelijkheden binnen de tuin zijn.

Expert Thomas Hoedjes gaf een boeiende presentatie over Biologisch Dynamische Landbouw. Hier wordt geen gebruik gemaakt van gif of andere technieken die natuurlijke mechanismes afkappen. Er wordt uitgegaan van de kracht van de aarde en daarom wordt de grond zo optimaal mogelijk verzorgt.

Thomas vertelde over de oorsprong, de methodes en het belang van deze manier van landbouw. Wil je meer weten of deze technieken zelf toepassen? Thomas geeft bij Garden Mania een moestuincursus. De eerstvolgende is op 3 mei, om je in te schrijven klik je hier of kijk op onze agenda.

kick-off tue industrial design

TUe studenten van de opleiding Industrial Design bedachten innovatieve projecten voor Garden Mania. Zij gaven vorm aan ideeën als hoe leer je kinderen over voedselindustrie en motiveer je tuinliefhebbers om meer te moestuinieren. Heb je de opening gemist? Op deze blog worden de projecten in de komende weken besproken.

Buiten al die kennisdeling is er ook nog getuinierd! In maart is het immers tijd om zaailingen te kweken. Thomas gaf uitleg over het juiste zand en de juiste manier van zaadjes planten. Hierover komt nog een aparte blogpost.

garden mania uitleg zaaien

Tijdens de opening zijn er weer nieuwe Garden Maniacs bijgekomen om in de tuin te komen werken. Wil jij ook deelnemen aan de tuin, bekijk dan onze verschillende vormen van lidmaatschap, je bent al deel van onze tuin vanaf €5 per jaar.
De zonnestralen schijnen mooi over Strijp-S en wij hebben veel zin het nieuwe seizoen!