April is een mooie maand voor de moestuin. Wanneer de zon zich voor het eerst in het jaar een hele week laat zien komt er vanalles tot leven. Bij Garden Mania hebben een deel speciaal ingericht voor fruitbomen en -struiken. Deze meerjarige planten staan sinds deze eerste zonnige week helemaal in bloei. Op de foto staan onze kersenbomen, rode bessenstruik en appelbomen. Vergeet niet om bij al deze warme zonnestralen te sproeien!

fruitbomen in bloei

In maart is er veel gezaaid. Deze zaailingen staan in de mooie kas in onze tuin en komen nu op. Althans, de eersten. Zo steekt de suikermais en courgette al fier boven de grond uit, en ook de tomaten, komkommer, pompoen en kapucijner zijn opgekomen. Plantjes als aubergine en kersen (cerise noir) laten bij ons nog even op zich wachten.

opkomede plantjes kas

In de blog over de moestuin in maart zag je dat er buiten ook was gezaaid. Dit is diezelfde zak precies een maand later. Mooie rijtjes met jonge plantjes zijn opgekomen.

buiten zaaien

 

In de tuin zijn ook nog een paar speciale projectjes. Zo zijn er in de herfst van vorig jaar lentebloemen zoals tulpen gezaaid, zodat de tuin met kleurrijke bloemen nog duidelijker aangeeft dat de lente volop bezig is. Dit project is geslaagd :)

Een ander onderneming is het planten van paarse en witte truffel. Truffels zijn paddenstoelen die ondergronds groeien. Ze leven tussen de wortels van bepaalde bomen en daarom zijn ze moeilijk te telen. Maar wij gingen de uitdaging aan en zullen onze aanpak en voortgang beschrijven in een komende post op deze blog.

truffel telen

 

Als laatste is ons doorlopende project de kruidentuin. Onze kruidenplanten zijn de afgelopen maand groot en vol gegroeid. Op de foto staan de citroenmelisse met daarachter Griekse bergthee, dus kom gezellig een kopje verse thee drinken!