Van moestuin tot tropische tuin

Met een tuin kan je natuurlijk heel veel doen. Je kunt zelfs van de meest kleine tuinen een prachtig groene massa maken, dit zelfde geldt natuurlijk ook voor een grotere tuin. Met een grote tuin kun je ook sneller bomen plaatsen en / of struiken die erg groot kunnen worden. Een aantal populaire en makkelijke bomen zijn o.a. fruitbomen zoals de appel, peer en bessenboom. Verder is de wilg, waaronder de treurwilg erg makkelijk om te verzorgen en kan tot enorme groottes reiken wat een prachtig gezicht geeft in een grote tuin. Dit zelfde geldt voor bamboestruik die in de volle grond enorme groottes bereiken.

Verder zijn dit soort planten erg handig aangezien zij winterhard zijn dus het hele jaar mee gaan. Andere bekende struiken die winterhard zijn, zijn o.a. Hortensia’s, Rododendrons, Rozen en Vlinderstruiken. Deze planten samen met Magnolia’s en Hibiscus geven in de zomer prachtige bloesem. Deze planten kunnen goed in de volle grond of pot staan in zowel kleine als grote tuinen. Wil je nog meer profijt van je tuin, dan kan je dit ook deels omtoveren tot moestuin om zo je eigen sla, tomaten en andere groente, maar ook kruiden te kweken. Ben je meer van een tropische tuin dan kan je kiezen voor een mediterraanse uitstraling. Je kan je tuin, groot of klein betegelen, maar met mooie lichtbruine natuursteen krijg je een echte zuid Europese uitstraling. Maak dit af met wat winterharde palmbomen en olijfbomen en je heb niet alleen een luxe, maar ook een heerlijke tropische tuin zodat het net lijkt alsof je in de tuin van een hotel zit in Spanje of Portugal.

 

Verder kan je er ook nog voor kiezen om de puntjes op de i te zetten door bijv. voor sfeerverlichting te kiezen en eventueel een eethoek met een barbecue en een zitgedeelte.