Sinds Midzomernacht is Garden Mania een supermooie mural rijker. Tijdens het zeer geslaagde feest konden bezoekers live meemaken hoe graffitiartiesten Emil van der Wijst en Darko Groenhagen, werkten aan deze fantastische piece.

Je kunt hem al van ver zien staan als je vanaf het Philips Stadion Strijp-S opkomt. De mooie Zuid-Amerikaanse vogel die vliegt door de jungle.

mural Emil Darko

Deze vogel is de Quetsal, een bijzondere vogel, die een gevangenschap niet overleefd. Zet hem in een kooi en hij sterft. Ontwerper Emil van der Wijst vond Garden Mania de perfecte plek voor zo’n vogel. “Garden Mania brengt een stuk cultuur en natuur naar een plek die anders bestaat uit de glazen puien van de corporate wereld. Als dat verdwijnt, haal je het hart uit Strijp-S.”

emil van der wijst

Emil en Darko kennen elkaar al lang van toen ze startte in de graffiti-scene. Emil werkt nu als graffiti-artiest onder de naam Decofiti,: “Ik ken Darko denk ik al 20 jaar, het is mooi dat we hieraan samen konden werken.” Darko is tatoeerder en werkt daardoor ook met een ‘omlijnde stijl’. Anders dan bij schilderen of tekenen, hebben alle objecten in de tekening een outline. Voor de mural is graffiti en verf gebruikt.

Darko Groenhagen

Tijdens Midzomernacht was te zien hoe de mannen begonnen met wit en groen, de bezoekers waren aan het raden wat het allemaal ging worden. Daarna kwamen zwart en blauw en op het laatst rood en geel, en zo verscheen de vogel. Zelfs toen de nacht (en die kwam heel laat op de langste dag van het jaar) viel, werkten de kunstenaars door. Hierdoor was het werk op verlichte muur een nog prominenter onderdeel van het feest.

mural midzomernacht

Op 15 juli is het werk op een feestelijke manier pas echt afgemaakt. Door het zetten van de handtekeningen van beide makers openden we de mural officieel. Hier zijn wat foto’s van de avond:

Darko signeert

20150715_211245

IMG-20150716-WA0007

opening mural