Glazen kas natuurfotogrfie big bo blues

Kunst en cultuur

GardenMania is meer dan tuinieren. Het is ook een buitenpodium voor kunst en cultuur.

Met regelmaat zijn er culturele evenementen en workshops die met natuur te maken hebben. We onderzoeken op welke manier kunst en natuur met elkaar verbonden zijn en hoe ze elkaar beïnvloeden. Cultuur en natuur kunnen heel goed samenkomen en –vloeien, dat is wat die combinatie zo spannend maakt. Garden Mania heeft ieder seizoen een sprankelend aanbod van workshops, lezingen, optredens, kleine expo’s en andere activiteiten.

Voortdurend worden kunstenaars en vormgevers uit binnen- en buitenland gevraagd een bijdrage te leveren en zo de wisselwerking tussen cultuur en natuur op de kaart te zetten. Voorbeelden zijn ontwerpers/kunstenaars als Emmeline de Mooij, Frank Bruggeman, Collaboration O, Jo Meesters, Tijs Rooijakkers Niels Bakkerus, Otark en het DDW project van Desiree Hammen, staflid van GardenMania.

Informatie over onze kunstprojecten vind je hier

Evenementen
Het seizoen van Garden Mania loopt van maart tot en met oktober. In deze periode zijn er regelmatig activiteiten met kunst, muziek en eten. Jaarlijks trekt de tuin ongeveer 47.000 bezoekers en deelnemers. Kijk voor alle evenementen op de activiteitenagenda.

 De tuin is drie dagen per week open en gratis betreedbaar. Bezoekers kunnen in de theetuin zelf hun kruidenthee bij elkaar snoeien, een lunch eten (op afspraak) of hun eigen boterhammen opeten al genietend van de tuin.

Enkele voorbeelden hiervan zijn /jaarlijks terugkerend

DDW
Glow / Glow-S
Midzomernacht
Versche Vangst
Hallo Cultuur
Yoga master classes
BIO-A-GoGo
Lezingen voeding en gezondheid
Het Grote Letterfestival
De Kick Off / Opening nieuwe seizoen