Glazen kas natuurfotogrfie big bo blues

Onderwijs

GardenMania werkt samen met vele partijen, variërend van lokale, provinciale tot landelijke initiatieven, op het gebied van stadslandbouw, stadstuinen, onderwijs en cultuur. We krijgen veel verzoeken van studenten (oa Design Academy, ST. Lucas, TU/e) die projecten met en over ons willen doen. We maken een verbinding met kunst en natuur waar we specifiek kunstenaars en ontwerpers voor uitnodigen, vaak ook in de vorm van co-creatie. Daarnaast zijn we ook nog begonnen aan onze eigen GardenMania productlijn waarvan de eerste producten dit seizoen te bestellen zullen zijn.

Sint Lucas: Identity Project DDW 2014
Studenten ut het vierde jaar van het Sint Lucas College werkten mee aan ons Identity Project en deden een aantal grote ingrepen aan het hekwerk van GardenMania. Het project werd tijdens de DDW uitgevoerd. De resultaten van het project blijven ook na de DDW bij GardenMania te zien.

Sint Lucas: Meubels voor binnen en buiten DDW 2013
Tijdens de DDW 2013 hebben studenten van Sint Lucas meubels ontworpen waarbij de begrippen binnen en buiten vervagen. Bijvoorbeeld een mooi werkbureau waar je een frambozenstruik tegenaan kan laten groeien of een bank van pallets waar met de hand een zitvlak in geweven is. Omdat GardenMania gaat over “het zelf doen” kon je voor 5 euro een handleiding kopen om de ontwerpen, van basic materiaal gemaakt, thuis zelf na te maken. Dit ook volgens het idee van social designers collectief El Campo de Cebada (Madrid).

Fontys: Educatieve workshops
In 2014 kwam de afdeling International Lifestyle studies een drietal workshops volgen in de tuin. Op één dag kwamen de 120 studenten gezonde snoepjes maken, verschillende soorten kruidenthee samenstellen en daarnaast konden ze ook een meegebracht T-shirta verven met plantaardige verfstoffen. Op deze manier maakten zij kennis met eco, bewustwording van lekker maar toch gezond en wat je met planten en kruiden allemaal kunt doen.

Technische Universiteit Eindhoven
Verschillende studenten hebben een studieproject gedaan in de tuin. Een aantal voorbeelden: een online zadenruilmarkt, een DIY bewateringssysteem van plastic flessen en interactieve games waar kinderen al spelenderwijs leren voor planten te zorgen.

Daarnaast werd er een (prototype) database ontwikkeld waarmee de uit te voeren werkzaamheden inzichtelijk zijn en anderen online kunnen zien dat en door wie er in de tuin gewerkt wordt. Tevens werd er een systeem ontwikkeld waarin de eigenschappen van planten worden versterkt door techniek. Je plant ‘verteld’ je bv hoeveel zuurstof hij heeft ontwikkeld in je huiskamer. Of dat je door de blaadjes van je plant aan te raken muziek kunt maken.

Design Academy
René heeft een zitmeubel van houtwerk voor kinderen ontworpen waar kinderen op kunnen klimmen en welke als uitkijktoren fungeert. Hierdoor kwamen ze goed boven de hoge zakken uit.

Josh heeft een platform ontwikkeld wat Harvest the city heet waarbij mensen diensten kunnen ruilen, maar ook kennis of bijvoorbeeld plantjes. Daarnaast is er een kaart van Eindhoven met een wildplukroute voor komend jaar.