Glazen kas natuurfotogrfie big bo blues

Over ons

GardenMania is in 2013 opgezet door Desirée Hammen, Suna Karaca en Sarie Hermens. Momenteel bestaat de staf uit Jørn Mets en Lise Alix.

GardenMania is een stichting met een ANBI status.

Ingrid van der Wacht (voorzitter)
Wikke Peters (secretaris)
Arthur van de Graaf (bestuurslid)

Bezoekers
Het seizoen van GardenMania loopt van april tot en met oktober. In deze periode zijn er regelmatig activiteiten met kunst, muziek en eten. Jaarlijks trekt de tuin ongeveer 47.000 bezoekers en deelnemers. Kijk voor de actuele evenementen op de [activiteitenagenda].

Een greep uit het programma:
Midzomernacht, Versche Vangst, Hallo Cultuur, Yoga classes, BIO-A-GoGo, De Kick Off / Opening nieuwe seizoen, DDW, Glow-S,

Naam
De naam GardenMania is afgeleid van een boek waarin 18de en 19de eeuwse Engelse en Franse klassieke tuinen worden beschreven en geïllustreerd. Tuinieren stond toen hoog in het vaandel en werd gezien als een ware kunst. Evenwicht in beeld, structuren en materialen zorgden voor idyllische ontmoetingsplaatsen waar romantiek de boventoon voerde. GardenMania als naam is licht, serieus en plezierig en refereert aan de liefde en fascinatie voor planten en tuinieren.

Natuur is een belangrijk element voor de levenskwaliteit en het welbevinden van mensen. Door de tuin ontstaat een oase binnen de verstedelijkte omgeving, een natuurlijke biotoop die bijdraagt aan de leefbaarheid en samenhang van Strijp-S en omgeving. De tuin als katalysator van contact tussen mensen.

De tuin op het voormalig Philips terrein geeft een directe link naar de geschiedenis er van; de tuinen die medewerkers van de fabriek kregen om zo een goed leven te kunnen leiden. Een van de doelstellingen van GardenMania is om de tuin in fasen over te dragen aan de bewoners van Strijp-S.

Missie: Experimenteren en onderzoeken op welke wijze natuur een rol kan spelen in een hoog stedelijke omgeving.

Visie: Het bevorderen van de leefbaarheid, toegankelijkheid en samenhang van Strijp-S en omgeving middels een community garden.