Naast het programma ‘Circus of Life’ heeft Garden Mania tijdens de Dutch Design Week, (’s ochtends) plek geboden aan tien leerlingen van het Augustinianum in Eindhoven.

Samen, onder begeleiding van Netwerkcoach Lars en Mark van het Rode Kruis, hebben de leerlingen een wijkactiviteit opgezet voor Strijp.

IMG_2150

De activiteit – die wordt uitgevoerd in het kader van de maatschappelijke stageweek bij het Rode Kruis-  vindt aanstaande donderdag plaats en betreft een spellenmiddag met hapjes voor dementerende ouderen, die woonachtig zijn in het Hof van Strijp van zorggroep Archipel.

De leerlingen vinden het belangrijk dat kwetsbare ouderen een hulpende hand krijgen toegereikt voor hun dagbesteding en een extraatje voor hun levensvreugd. Om hun plan een extra plus te geven hebben ze ook wervingsbriefjes opgehangen voor vrijwilligers. Hiermee willen de leerlingen pogen om mensen enthousiast te krijgen, zodat er vaker activiteiten plaatsvinden voor de ouderen van het Hof van Strijp. Jumbo Boschdijk heeft voor de activiteit gratis beschikbaar gesteld.

De leerlingen schreven hetvolgende over Garden Mania;

“Garden Mania is een leuke kunstzinnige tuin waar we fijn hebben kunnen werken. Naast het werk hebben we er ook een leuke brainstorm en teambuildingsoefeningen gedaan. Het is er rustig en inspirerend. Ook de Salie siroop die wij hebben geproefd was erg lekker!”

Wij wensen de leerlingen van het Augustinianum veel succes met hun maatschappelijke stage en de daarbij horende activiteit. Daarnaast hopen we ze nog een keer te zien in de tuin!

IMG_2152

IMG_2184

 

Lees ook:

De kopjes van Garden Mania

ddw-dag1-kopjes

Dutch Design Week bij Garden Mania

ddw-dag1-tekenen